Dorada in crusta de sare

Astazi cand ma duceam la piata, pe marginea drumului, un cetatean mai bronzat, de la soare bineinteles, striga in gura mare: “peste regal baieti, haideti la peste regal; care mai doreste , care mai pofteste; peste regal prins chiar de rege; Doamna poftiti la peste regal ! Haideti cel mai bun peste baieti! “. Va dati seama ce ras m-a bufnit. Saracul om, nu pot sa zic, avea training in vanzari, caci se pare cu gura lui mare si modul de abordare al clientului, reusi sa zapaceasca vreo doi trei rumanasi numai cat statui io pe acolo. Amuzata fiind de evenimentul din piata, m-am dus glont catre o pescarie si mi-am cumparat, nu acelasi peste regal ca al domnului de mai sus, dar cu siguranta cu un sange mai albastru: dorada regala. Si acum m-am pus pe gatit:dorada

Dorada regala in crusta de sare:

Ingrediente:

doradă regală – 2 buc
ouă (albuşuri) – 3 buc
sare de mare semigrunjoasa- 1 kg
1 lămâie,  menta, busuioc, piper alb

Eu mi-am luat pestele eviscerat si curatat, in concluzie i-am facut doar o baie si l-am sters  cu un prosop de hârtie. Am condimentat pestele pe toate partile cu menta , busuioc si piper alb si mi-am pregatit crusta de sare in felul urmator: se bat albuşurile spumă si se adaugă sarea de mare. Cu aceasta compozitie  se îmbracă peştele care se introduce în cuptor la 250 grade pentru 30 minute. Când este gata se sparge crusta, şi se serveşte cu un mujdei facut din 3 galbenusuri frecate cu usturoi zdrobit, ulei si lămâie. Simplu, nu-i asa?

One Response to “Dorada in crusta de sare”

  1. O fată Says:

    Nu credeam ca e atat de simplu,.Nu am mancat niciodata dorada, dar trebuie sa incerc.
    As manca si peste cu peste daca s-ar putea. 😀


Leave a comment