Pizza siciliana

Pizza siciliana

Pizza siciliana

Pizza siciliana, suna  pretentios, nu-i asa? Ei nu este, nu stiu daca este siciliana sau nu, eu asa am prins-o, dar ceea ce stiu sigur este faptul ca pizza siciliana e extrem de gustoasa si interesanta. As vrea sa va spun cum am mancat-o in Italia, la un restaurant celebru, dar as minti. Am manacat-o in seara asta, intr-o bucatarie modesta din Bucuresti. Asta este…Sunt mai mult decat plicticoasa si normala. Ingredientele sunt de-a dreptul scandaloase. Ce ziceti, incepem?

Pizza siciliana
Ingrediente:
Aluat:
3 oua
1/3 l lapte
300 grame faina
2 rosii si o ceapa
200 grame branza telemea
o cutie mare de sardine(in ulei, sau suc de rosii)
un castravete
3 catei usturoi
sare si piper

Se bat ouale si se adauga pe rand, lapte si faina, pana se face o compozitie mai groasa decat la clatite. Se asterne aluatul in tava si se da la cuptor. Intre timp tocam ceapa si usturoiul felii, rosiile si castravetele la fel. Intr-o tigaie cu o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul, adaugam dupa un minut castravetele, lasandu-le cam 7-8 minute acoperite, la foc mediu, sa se patrunda.

DSCN6210 DSCN6211

Potrivim de sare si piper si asezam compozitia impreuna cu feliile de rosii peste aluatul pe care-l scoatem din cuptor.

DSCN6212

Lasam totul inca 20 de minute, scoatem si adaugam bucatele de branza din loc in loc si introducem din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Delicioasa si usoara ! Nu o sa o simtiti cand o mancati!

Pizza siciliana Pizza siciliana

2 Responses to “Pizza siciliana”

  1. lumea ruxandrei Says:

    Nu am mancat niciodata pizza cu castravete dar sa stii ca suna bine!

    • traistacumerinde Says:

      Sa stii ca nici eu nu am mancat, pana nu am facut-o. da chiar e buna cu castravetele calit si sardinele si branza, are o aroma nu numai interesanta, ci chiar gustoasa. Nu ma astept sa o faca multa lume, dar ea chiar este de incercat. Plus ca e simpla de facut.


Leave a comment