Tort simplu de pandispan cu ciocolata

Tort de pandispan cu ciocolata

Tort de pandispan cu ciocolata

Cand am de sarbatorit pe cineva si trebuie sa fac un tort mereu apelez la una din retele mele rapide si gustoase. Cui nu-i place tortul de ciocolata? La copii are succes de obicei, la barbati are succes, iar femeile, se stie sunt innebunite dupa ciocolata. De data asta am avut si ajutor in bucatarie pe copilul meu. Intotdeauna cand se poate, incerc sa-l implic in ale bucatariei, din mai multe motive: unu-pentru ca-i place, doi-pentru ca invata a fi util si a fi harnic, trei-pentru ca participa la lins oalele si patru- totul este o joaca, o joaca in care avem la final un dulce dorit. Deci ajutati copii, pe masura lor, fara a-i obosi, sa-i implicati in unele activitati ale voastre, care nu implica vreun pericol sau vreun efort prea mare pentru varsta lor. Zis si facut, iata toata treaba:

Tort simplu de pandispan cu ciocolata
Ingrediente:

Blat:
6oua
6linguri de zahar
6 linguri de faina
un praf de copt
esenta de vanilie
coaja de lamaieTort de pandispan cu ciocolata
Crema:
200 grame ciocolata menaj
200 grame unt
2 linguri zahar
esenta de rom
sirop:
200 ml apa
2 linguri zahar
coaja de lamaie
esenta rom

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mai bat cu mixerul inca vreo 5 minute ca sa se dizolve zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie, coaja de la o lamaie rasa si praful de copt, amestecand incet de sus in jos, usor pana la omogenizare. Se pune compozitia intr-o forma rotunda si se da la cuptorul preincalzit, cam 30 de minute.

DSCN6029 Albusuri Tort de pandispan cu ciocolata

 

 

 

 

 

 
Intre timp facem un sirop pentru blat din apa si 2 linguri zahar, care-l punem la fiert pana se topeste zaharul. La sfarsit adaugam esentele si lasam siropul la racit.
Punem o oala cu apa la fiert si un castron deasupra pentru a topi ciocolata pe baie de aburi. Adaugam in ciocolata 50 de grame de unt si amestecam pana la topire. Separat frecam restul untului spuma si adaugam si 2 linguri de zahar. Amestecam ciocolata topita cu untul frecat spuma si dam la rece pentru o jumatate de ora.

Tort de pandispan cu ciocolata Tort de pandispan cu ciocolata Tort de pandispan cu ciocolata

 

 

 

 

 

 
Blatul il lasam sa se raceasca, il taiem in doua si-l insiropam. Punem la mijloc un strat generos de crema, apoi asezam partea superioara peste, intindem crema peste toata suprafata tortului si ornam dupa cum ne pricepem: cu fructe, cu bucati de ciocolata, nuca de cocos razuita sau frisca.

Tort de pandispan cu ciocolata Tort de pandispan cu ciocolata

Tortul este delicios. Ne-a luat fix o zi ca sa-l devoram ! Este un tort simplu de facut cu ciocolata si pandispan pufos. O nebunie!

Tort de pandispan cu ciocolata

Tort de pandispan cu ciocolata

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: