Dulceata de nuci verzi


Pentru ca e vremea lor si pentru ca m-a batut la cap si partenerul de viata, bineinteles ca am facut dulceata de nuci verzi.Alaturi de cea de cirese amare , face parte din categoria “de la bunici- gustul copilariei”.nuci verzi

Este o dulceata grea, in sensul ca nu poate fi combinata cu orice, dar are un gust bine definit cu aroma puternica .Nu stiu daca gasiti nuci verzi in piata, caci eu am jumulit un nuc de pe la urziceni, de la o cunostinta, dar eu zic ca merita tot efortul.Fiind o delicatesa, nu trebuie sa faceti cantitate mare pana la urma, 2-3 borcane sunt de ajuns, cat sa nu ratati un gust de neuitat.Credeti-ma , daca aveti musafiri, si daca va indurati sa serviti aceasta bunatate, este cel mai usor sa puneti pe o farfuriuta 3 lingurite de dulceata si un pahar mare cu apa rece, iar prietenii dvs. cu siguranta vor tine minte asemenea servire arhaica.

Dulceata de nuci verzi

dulceata_de_nuci

100 nuci verzi
700 gr zahar

250 ml apa
3 linguri zeama lamaie

Curatam nucile de coaja verde ( atentie, cu manusi, daca nu vrem sa ne ascundem mainile dupa aceea). Apoi le punem direct intr-un vas mare cu apa.  Le lasam in vas 24 de ore.Intre timp le schimbam de doua-trei ori apa pana ce nu va mai fi verzuie .Dupa 24 de ore punem 250 ml apa si 700 grame  zahar intr-o cratita la foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si are consistenta unui sirop.Adaugam nucile si zeama de lamaie A dunam spuma care se formeaza deasupra si lasam sa fiarba .Cand siropul este legat are consistenta mierii de albine.Atunci inseamna ca  dulceata este gata .
Miniprix.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: