Pizza vegetariana – de post


Iata o pizza care nu ingrasa (cel putin nu atat de rau ca celelalte) si care este si foarte sanatoasa. Stiati ca pizza de fapt isi are originile la greci? Ei au avut prima oara ideea, cu mult timp inaintea italienilor, de a coace paine in forme rotunde cu diverse alimente pe ele. Asa ca am facut o pizza ca la greci, nu ca la italieni.

Pizza vegetariana

Pizza vegetariana

Pizza vegetariana – de post

Ingrediente:

pentru aluatul de post:
1 kg faina
400 ml apa
12 gr drojdie uscata
6 linguri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
pentru umplutura:
ciuperci 300 grame
4 rosii proaspete sau din bulion
1 ceapa
1 dovlecel
1 ardei gras
masline fara sambure un pumn
busuioc
sare si piper
ardei iute (optional)

Se face aluatul ca aici https://traistacumerinde.wordpress.com/aluat-de-pizza. Lasam aluatul sa se odihneasca si ne ocupam de compozitie. Spalam si curatam ciupercile, dovlecelul. Calim mai apoi in putin ulei ceapa taiata julien. Taiem cubulete dovlecelul,ardeiul gras, iar ciupercile, maslinele si rosiile felii.

Rosii Dovlecel

Intindem aluatul ca o foaie de 2 cm grosime, il punem in tava si il intepam cu furculita. Aranjam pe toata suprafata aluatului ceapa calita, rosiile, maslinele, dovlecelul, ardeiul gras si ciupercile.

Aluat pizza Pizza vegetariana

La final adaugam sare, piper, busuioc si optional pentru cine adora o pizza picanta, ardeiul iute taiat foarte marunt. Lasam la cuptor pentru o jumatate de ora maxim. Eu am si infulecat-o deja!

Pizza vegetariana

Pizza vegetariana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: