Pastravi cu Migdale

Reteta pe care v-o propun apartine unei cunostinte care are o pescarie si o cabana undeva in Arges pe langa Campulung  intr-o zona frumoasa de munte unde ne-am hotarat sa ne petrecem un weekend cu totii: nasi, fini, supernasi(nasii nasilor) copii, caini, pisici, prieteni si tot neamul. Zis si facut ne-am imbarcat si am pornit-o disperati spre evadare.Rand pe rand am parasit Bucurestiul vreo 20 si mai bine ( am inchiriat tot ce se putea in zona) si ne-am scurs pe autostrada, spre Pitesti.Pana aici totul  a fost  minunat,  caci na ce se putea intampla pe autostrada, dar cum o luaram serpuit pe cararile patriei incepura problemele.Ba ca-i aglomerat, ba ca-i plin de gropi.

De aglomeratie pana la urma am scapat dar tot incercand sa ocolim gropile intr-un sat un cal mai naravas isi facu de treaba cu noi si noi intraram in cal, sau calul in masina nu stiu a va mai spune caci totul s-a derulat foarte repede.Treaba este ca ne-am  accidentat si noi si calul , lumea s-a strans ca la balamuc (sa vaza tot romanul despre ce e vorba) si uite asa am reusit cu tot cu constatarea politiei si repunerea noastra in trafic sa ajungem tot convoiul noaptea la destinatie, morti de foame si de sete , obositi ca vai de noi.Cand ne-a vazut gazda si ne-a auzit povestea i s-a facut mila de noi si ne-a ostoit durerile cu niste pastravi proaspeti prinsi de la fata locului.Reteta ca de obicei v-o impartasesc.

PASTRAVI CU MIGDALE

Ingrediente:

-1 lingura mustar,

4 pastravi (200 gr. fiecare),

90 gr unt,

1/2 pahar migdale sarate si decojite,

1/2 pahar vin alb,

5 linguri suc de lamiie

Mod de preparare:

pastrav cu migdaleSe curata pastravii se spala si se taie aripioarele.Se sterge bine cu hirtie absorbanta.

Se amesteca   mustarul cu sucul de lamaie si un praf de sare. Cu o pensula se pune pasta pe pastravi.

Se pune untul la topit intr-un vas destul de incapator, se prajesc midalele pina devin aurii dupa care se scot pe un servet absorbant. Se pun pastravii la prajit pe foc potrivit se intorc doar o singura data avind grija sa nu se rupa. Dupa ce au deja culoare aurie se scot pe un servet absorbant.  In vas se adauga sucul de lamiie care a ramas, vin se lasa sa ajunga pina la punctul de fierbere pina ce sosul se ingroasa se adauga migdalele.

Pastravii se aseaza pe un platou si se toarna sosul peste pastravi. Se serveste imediat.Se pot servi cu cartofi natur, cartofi intregi facuti la cuptor (in folie de aluminium).

Leave a comment