Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Acest fel de prajitura imi aduce aminte de bunica. Se poate face atat in perioada postului cat si ca o prajitura la o zi de sarbatoare, sau pur si simplu pe calduri mari vara, cand nu vrem sa folosim cuptorul. Datorita faptului ca seĀ pastreaza foarte bine la frigider, putem la orice masa pe care o dam la noi acasa, sa o pregatim cu 2-3 zile inainte, fiind chiar mai buna decat proaspata deoarece “coacerea” acestei prajituri sta in statul la frigider šŸ™‚

Salam de biscuiti
Ingrediente:

biscuiti 250 de grame (de preferinta populari)
250 grame zahar
100 grame unt sau margarina daca e post
70 grame nuca pisata
50 grame cacao
100 de grame nuca de cocos
120 ml lapte sau apa daca e post
esenta de vanilie si esenta de rom
stafide sau bucatele de rahat sau bucatele de fructe confiate

Se pun intr-un prosop biscuitii si se infasoara Ā ca intr-o punga, strangandu-se toate marginile prosopului intr-o singura mana. Cu cealalta mana, folosind un ciocan de bucatarie, strivim bine de tot biscuitii, pana obtineti bucatele mici si apoi rasturnam biscuitii intr-un castron mare. Intr-un ibric pe foc punem apa sau laptele si adaugam zahar Ā si esente. Lasam sa fiarba 2-3 minute pana se leaga un sirop mai gros, cu care inmuiem compozitia de biscuiti, alaturi de untul sau margarina scoasa in prealabil cu 30 de minute de la frigider.

Biscuiti Stafide biscuiti cu cacao

 

 

 

 

 

 

Framantati bine toata compozitia si adaugati fructele sau rahatul, cacao si nuca pisata. Va rezulta o compozitia ca un aluat gros si tare pe care il puteti modela sub forma unui salam. Intindeti o folie de aluminiu pe care presarati nuca de cocos, avand grija ca salamul de biscuiti sa fie bine acoperit pe toate partile de nuca de cocos.

Salam de biscuiti Salam de biscuiti

Rulati strans si dati la frigider pentru cateva ore. Taiati felii si serviti la cafea dimineata.

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti


TinaR - VIP

Leave a comment