Placinta cu praz si pui

Placinta cu praz si pui

Placinta cu praz si pui

Ador placintele facute in casa, dar nu numai cele dulci ci si cele sarate. Fac tot felul de combinatii, de la spanac cu branza si oua, pana la cea de fata cu carnita si praz.Se poate inlocui prazul cu ceapa verde, dar parca e mai bun cu praz. Nu este complicata, chiar daca pare, si este o alternativa minunata pentru cina, dar la fel de bine merge ca si gustare sau aperitiv. Se poate servi cu smantana sau un sos olandez.

Placinta cu praz si pui
Ingrediente:
150 grame pui
3 oua
2 bucati mari praz
2-3 linguri smantana
aluat foietaj 400 grame
4 linguri ulei
sare si piper dupa gust

Se curata, se spala si se toaca marunt prazul, se caleste in 4 linguri de ulei, apoi se adauga pieptul de pui dezosat si taiat cubulete. Se lasa sa se patrunda bine, cu capacul pus cam 20 de minute, se asezoneaza de sare si piper, apoi se amesteca cu cele 3 oua batute si 3 linguri de smantana.

RSCN6762 DSCN6728

 

Aluatul se imparte in doua si se fac doua foi de marimea tavii care dorim sa o folosim. Tapetam tava cu hartie de copt si intindem prima foaie de aluat. Turnam compozitia peste care intindem a doua foaie. Dam la cuptorul incins bine in prealabil, cam 30-40 de minute.

Rulada taraneasca cu dovleac RSCN6763

 

Servim placinta calda sau rece, cu sos de smantana. Fooarte bun si rapid, credeti-ma!

Placinta cu praz si pui

Placinta cu praz si pui

Placinta cu praz si pui

Placinta cu praz si pui

Leave a comment