Ciorba de pui cu taietei de casa

Ciorba de pui cu taietei de casa

Ciorba de pui cu taietei de casa

Ce este mai bun decat o ciorba fiebinte de pui, acrita cu bors de tara si taietei facuti in casa? Aroma de la masa este divina si iti incanta simturile. Mananc de fiecare data cate doua portii si ma culc apoi langa soba, fericita langa pisica mea, ce a rontait deja resturile de oase de la ciorbita. Suntem amandoua fericite si incantate de mancarea de azi.

Ciorba de pui cu taietei de casa
Ingrediente:

2-3 bucati mari de carne dintr-un pui alergat pe la tara
1 telina
2 morcovi
2 cepe
1 lingura pasta de rosii
patrunjel verde
sare
piper
bors pentru acrit(cam cat dorim ca sa fie acra sau foarte acra)

Intr-o oala  punem apa, bucatile de carne si lasam la fiert cam 50 de minute. Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa. Facem taieteii ca in postarea urmatoare: https://traistacumerinde.wordpress.com/2014/01/26/taietei-de-casa si-i lasam sa se usuce, pana la momentul oportun.

imagesTaietei de casa

Ceapa o curatam si o tocam marunt iar morcovul si telina le decojim apoi le dam pe razatoarea sau le taiem marunt. Incercam carnea cu o furculita si cand  este suficient de fiarta adaugam  ceapa, telina si morcovul.

ceapa tocataCeapa si telina

Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem pasta de rosii. Condimentam cu sare, piper si fierbem pana sunt si legumele patrunse. Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba . Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si  lasam la foc potrivit cam 12 minute.

DSCN5014 images (1)
Luam oala de pe foc, iar deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Ciorba de pui cu taietei de casa

Ciorba de pui cu taietei de casa

Leave a comment