Minunatul meu barbatel s-a declarat fun tarte. A zis ca le fac atat de bune incat nu mai vrea nimic altceva, decat o tarta in fiecare zi. Si cum eu sunt o sotie ascultatoare si supusa, m-am apucat cu disperare sa gasesc cat mai multe retete de tarte. Multe tarte si diverse, cheia marilor succese, aceasta este deviza mea pentru urmatoarea perioada. Pe cele mai alese dintre ele le voi impartasi celor mai buni prieteni, adica voi dragii mei. Iata ce avem prin Traista:
Tarta rasturnata cu mere
Ingrediente:
Fructe: mere sau pere sau piersici
Caramel: 4 linguri zahar
2 linguri apa
1 lingura unt
Tarta: 3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
1/2 pliculet praf de copt
Fructele se curata de coaja si se feliaza. Intr-un ibric pus pe foc se topesc 4 linguri de zahar cu 2 linguri de apa si una de unt. Se lasa sa se formeze un sirop gros care se toarna intr-o forma Yena. Peste caramel se adauga feliile de fructe.
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar pana se topeste acesta. Se incorporeaza si faina cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma si se adauga in 3 etape peste restul compozitiei, amestecand usor de sus in jos.
Se introduce tarta in cuptorul incins pentru 30 de minute dupa care se face testul cu scobitoarea.
Minunat de simplu si gustos.
October 18, 2013 at 1:28 pm
Buun…Arata asa…bun de se lasa cu tzunami printre masele. La tine tarta dulce cu mere, te invit pe la mine ca am tarta sarata cu praz.
Puppp!
October 19, 2013 at 9:18 am
Am vazut, mi-a ploat in gura. Trebuie sa o incerc, neaparat, dar nu o mai postez ca zice lumea ca am inebunit, noi doua, si le tragem la indigo, dar de facut o fac. Azi ma duc sa ma aprovizionez cu praz.
October 19, 2013 at 10:16 am
Ca sa fie asa, pe gustul vostru, poti renunta la salam.