Mini tarte cu somon

Aveti musafiri? Nici o problema aceste aperitive cu siguranta vor face impresie buna. Nu sunt greu de facut, sunt gustoase si aratoase. Va trebuiesc forme pentru briose sau pentru mini tarte, putina indemanare, un cuptor bine incalzit si cateva ingrediente.  Le-am gasit sub diverse denumiri de cosulete cu somon sau mini tarte si sunt extrem de potrivite ca aperitive.

Mini tarte cu somon

Mini tarte cu somon

Mini tarte cu somon
Ingrediente:

pentru tarte:
250 grame de faina
150 grame unt
1 ou
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
pentru umplutura:
100 grame somon afumat
100 grame unt
100 grame branza telemea
sare dupa gust
marar o legatura
1 gogosar pentru decor

Lasam untul la temperatura camerei cam o ora dupa care il amestecam in robotul de bucatarie cu sarea, zaharul, faina si oul pana se strange intr-un colt al vasului. Trebuie sa avem un aluat moale, lipicios dar strans intr-un singur loc. Pe acesta il punem acoperit cu folie alimentara pentru jumatate de ora la frigider.

aluat aluat aluat

 

 

 

 

 

 

Intre timp pregatim crema de branza: mixam untul cu branza si mararul marunt tocat, pana devine o pasta. Somonul il taiem in fasii subtiri.

DSCN5988 DSCN5989

Pasta de branza si somonul il depozitam la frigider, scotand aluatul pe care-l intindem intr-o foaie groasa de maxim 1 cm inaltime. Cu ajutorul unui pahar taiem forme pe care le asezam cu grija in formele de tarte, ce in prealabil au fost tapetate cu unt si faina. Lipim bine aluatul de margini, intepam toata suprafata lui cu furculita si introducem tava la cuptorul bine incins pentru 30 de minute.

aluat DSCN5983 RSCN5986

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce le scoatem, le lasam la racit. Apoi le umplem cu crema de branza, adaugam cat de fantezist putem somonul si decoram cu felii de gogosar. Iata-le ce frumoase sunt!

Mini tarte cu somon Mini tarte cu somon

Leave a comment