Curmalele


Curmalul, acest copac al vietii cum a fost denumit, este un izvor de energie si sanatate.Fructele lui sunt considerate alimente “aproape perfecte”.  Dupa procesul de uscare, valoarea nutritiva  a curmalelor creste, iar concentratia de glucide, proteine si lipide se mareste de 10 ori fata de cea a fructelor proaspete.Curmale

Cei care tin cure de slabit au un avantaj in a consuma curmale, deoarece au putine calorii si pot fi folosite in loc de dulciuri. De asemenea ajuta la curatarea tractului gastro-intestinal si au efect purgativ.

Curmalele contin toate vitaminele (in afara de E ) si multe microelemente: fier,calciu, potasiu, fosfor, cupru, magneziu. Ele contin mai multi aminoacizi decat merele sau bananele. Important este faptul ca aceste fructe au acel element numit  fluor, care protejeaza dintii de carii, dar si seleniul, care intareste sistemul imunitar.
Sunt un excelent supliment alimentar pentru gravide si  stopeaza aparitia de pirozis (arsuri la stomac).Pentru constipatie: inainte de culcare, luati 4 curmale cu un pahar de lapte cald; iar pentru anemie: un amestec facut din  frisca naturala, lapte si curmale este revigorant pentru orice slabiciune resimtita peste zi.

Cumparati curmale si consumati-le ca atare sau sub forma de desert:

Curmale umplute
Ingrediente :

500 g curmale,

200 g zahar pudra,

5 albusuri de ou crude,

150 g nuci rasnite

Se bat albusurile spuma , se adauga cate putin zaharul pudra si se bate pana se topeste.Se adauga nucile rasnite amestecandu-se de sus in jos.Se scot samburii de la curmale si se introduce in locul lor crema obtinuta.Se da la rece o ora si se servesc.

Leave a comment