Aluat de pizza

aluat de pizza

aluat de pizza

Astazi am avut chef de pizza si m-am gandit ca cel mai important lucru la o pizza este Blatul sau mai bine zis aluatul. Pe vremea cand nu ma prea pricepeam in ale bucatariei, nu ca acuma m-as pricepe foarte tare, mereu cautam un aluat de pizza universal, la care sa adaug doar toppingurile si sa ma pot juca cu aromele, inventand una dupa alta, felurile mele de pizza.

Aluat de pizza

1 kg faina
400 ml apa
12 gr drojdie uscata
6 linguri ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

Se dizolva drojdia intr-un castronel cu putina apa calduta, la care adaugam zaharul, 2 linguri de faina si il lasam deoparte la dospit. Intr-un castron punem faina si facem o gaura in ea adaugand maiaua si sarea. Amestecam cu mana, punem apa putin cate putin, apoi uleiul si framantam aluatul pana intra toata faina si obtinem un aluat elastic.Pe acesta il punem la dospit cam o jumatate de ora, la loc cald si acoperit cu un prosop.

maia

maiaua

aluat de pizza

Faina cu maia

Ungem o tava cu putin ulei, luam aluatul si il intindem in tava cu mainile, presand cu degetele pana ajunge in toate colturile tavii. Se inteapa cu o furculita toata suprafata blatului ca sa nu se umfle la copt. Daca doriti sa aveti si altadata, dublati cantitatile la ingredientele pentru aluat si jumatate din el puneti la congelator. Se pastreaza extraordinar de bine si nu isi pierde calitatile.

aluat de pizza

Blat de pizza

Leave a comment