Iata ca a venit si timpul visinatei.Simpla, buna la gust si cu siguranta cu efect la musafiri.Iata reteta:
Ingrediente:
Un kg de visine
500 de grame zahar
500 de ml de vodca/tuica/palinca
Se curata visinile si se spala. Se pun intr-o damigeana de 2 litri, un strat de visine, unul de zahar. Se acopera cu un tifon gura la damigeana si se lasa la macerat 10 zile. Se adauga dupa aceasta perioada, taria, dupa preferinta: 500 de ml de vodca daca vreti usoara si 750 ml daca vreti mai tare.Eu prefer 500 de ml. Se acopera cu dopul si se depoziteaza intr-o incapere intunecoasa pentru 3 luni de zile.
Dar nu ma pot abtine si am sa va mai dau o reteta imbunatatita de visinata, cu zmeura/capsuni/afine, la alegerea dvs.
un kg de vişine
300 de grame de capsuni/afine/zmeura
600 de grame de zahar
500 de ml de vodca
1 sticluta mica de rom
Modul de preparare este identic cu cel de mai sus, dar nu va pot spune ce gust, ce aroma…
June 26, 2013 at 11:54 am
cred ca mi-ai dat de treaba azi…incerc si eu sa vad cum iese
June 26, 2013 at 12:36 pm
hi, hi la toamna ne betivanim