Visinata

Iata ca a venit si timpul visinatei.Simpla, buna la gust si cu siguranta cu efect la visinemusafiri.Iata reteta:

Ingrediente:

Un kg de visine

500 de grame zahar

500 de ml de vodca/tuica/palinca

Visinata

Visinata

Se curata visinile si se spala. Se pun intr-o damigeana de 2 litri, un strat de visine, unul de zahar. Se acopera cu un tifon gura la damigeana si se lasa la macerat 10 zile. Se adauga dupa aceasta perioada, taria,  dupa preferinta: 500 de ml de vodca daca vreti usoara si 750 ml daca vreti mai tare.Eu prefer 500 de ml. Se acopera cu dopul si se depoziteaza intr-o incapere intunecoasa pentru 3 luni de zile.

Dar nu ma pot abtine si am sa va mai dau o reteta imbunatatita de visinata, cu zmeura/capsuni/afine, la alegerea dvs.

un kg de vişine

300 de grame de capsuni/afine/zmeura

600 de grame de zahar

500 de ml de vodca

1 sticluta mica de rom

Modul de preparare este identic cu cel de mai sus, dar nu va pot spune ce gust, ce aroma…

3 Suisses - VIP

2 Responses to “Visinata”

  1. ruxel999 Says:

    cred ca mi-ai dat de treaba azi…incerc si eu sa vad cum iese


Leave a comment