Pentru ca inca ne mai bucuram de savoarea strugurilor, m-am gandit sa incropesc in aceasta zi de toamna, o minunata prajitura cu struguri. Reteta am vazut-o in fuga la o emisiune si am retinut-o dintr-o singura clipire. Ingredientele sunt simple si usoare:
Prajitura cu struguri
Ingrediente:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
un cubulet de unt cat o nuca
un praf de copt
un strugure alb sau rosu
esenta de rom si vanilie
De preferinta strugurii ar trebui sa fie cu cat mai putini samburi, bine spalati si boabele scoase de pe ciorchine inainte sa ne apucam de treaba.
In doua castroane diferite, separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 6 linguri de zahar si cu untul si esenta de vanilie si cea de rom. Adaugam cele 6 linguri de faina si praful de copt. In cel de-al doilea castron, batem spuma tare cele 6 albusuri, pe care le incorporam in restul compozitiei amestecand usor de sus de jos. Intr-o forma rotunda, tapetata cu unt si faina, asezam 2/3 din cantitatea de struguri.
Peste struguri turnam compozitia si dam la cuptorul incins. Peste 30 de minute verificam daca este gata, facand testul scobitorii. Ornam cu struguri si papam fericiti !
January 14, 2014 at 5:08 pm
arata bine si pufoasa si foarte delicios de savuroasa..:)