Aperitive rapide

In weekend suntem intotdeauna napaditi de vizite.Ba mergem noi, ba vin altii, cati dintre voi nu vreti sa socializati la o masa copioasa sau macar o gustare? Si iata cum uneori, repede, trebuie sa apucam sa facem ceva de pus pe masa. Unde mai pui, ca musai trebuie sa arate si bine…! Asa ca mi-am facut vreo doua, trei liste cu aperitive rapide , ochioase si gustoase. Pentru ca am o adevarat slabiciune pentru voi o sa impartasesc una din ele:

Frigarui

Frigarui:

Ingrediente:

2 pungute cu Mozzarella(150 grame)

un borcan de masline verzi fara samburi

rosii cherry

Bete frigarui

o paine neagra si tare

Se spala rosiile.Pe fiecare bat de frigaruie, se pune o maslina,  o mini mozzarella, o rosie si inca o maslina. La final se infing toate intr-o paine. Simplu si de efect, nu-i asa?

Chiftelute cu legume

Chiftelute cu legume

Chiftelute Legume

Ingrediente:

200g dovlecei,
600g cartofi,
o lingura de faina si 1 0u
ulei,
sare si piper dupa gust,
nucsoara

Se curata si spala cartofii si dovleceii. Cartofii se fierb si se paseaza. Dovleceii se rad pe razatoare, se scurg de zeama, se condimenteaza cu sare, piper,  nucusoara si se amesteca cu faina si oul batut. Se fac chiftelute plate si se prajesc in ulei bine incins.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Ingrediente:

500 grame ciuperci

4 oua

100 grame de smantana

patrunjel

3 bucati de ceapa

1 praf de copt

Ciupercile si ceapa se curata, se spala si se calesc. Se lasa la racit, se amesteca cu 4 galbenusuri, smantana, patrunjelul tocat marunt si un praf de copt.Albusurile se bat spuma , apoi se integreaza in compozitie amestecand de sus in jos , usor. Se da la cuptor 40 de minute.

Leave a comment