Branza topita facuta in casa

Am declarat razboi aditivilor din mancarea pe care o cumparam.Toti suntem ocupati si nu avem timp, dar oare ne dam seama ca acest lucru o sa ne coste scump mai tarziu? Din pacate nimeni nu se gandeste (nici eu, decat asa in teorie) ca batranetea e boala care se ia. Daca a dat Dumnezeu si nu te-ai imbolnavit, mai devreme in viata, Ā de una de alta, din cauza poluarii sau a mancarii care nu mai este mancare si asta poate datorita faptului ca, ai fost tanar si la tinerete corpul este mai rezistent; nu-i nimic, te anunt ca vine o vreme, cand s-ar putea sa nu mai faci fata. Deci bine ar fi, sa iti faci timp pentru tine si daca nu o faci pentru tine, atunci macar pentru copii tai.Haideti sa inlocuim cat putem obisnuitele gustari de dimineata formate din mezeluri, margarina si alte produse din comert cum ar fi branza topita ,cu altele facute de manutele noastre. Iata doua Ā retete de acest gen:

Branza topita

Branza topita

Branza topita facuta in casa

1 kg branza de vaci bine stoarsa

o lingurita bicarbonat de sodiu

2 lingurite sare,Ā 20 g unt

Se amesteca intr-un bol branza de vaci cu bicarbonatul si sarea si se introduce la frigider minim 4 ore.Dupa acest timp punem intr-o cratita Ā untul. Asezati cratita cu unt intr-o oala cu apa, pe foc mic. Cand se topeste untul adaugati branza si mai amestecati energic pana devine pastoasa. Se poate amesteca cuĀ chimion măcinat, sau marar bine maruntit, sau boia, dupa preferinte, sau se poate lasa simpla.Ā Puneti branza topita in boluri sau in forme de briose pentru a-i da un contur deosebit si lasati-o la rece. Cand ajunge la temperatura camerei puneti-o in frigider.

Pasta de branza

1/2 pachet de unt si 2 linguri smantana

250 de grame branza de vaci si250 de grame telemea

1 ceapa

marar

Se lasa untul la temperatura camerei 1 ora.Se amesteca cu branza de vaci si branza telemea. Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica, iar mararul se toaca marunt. Se omogenizeaza totul si se serveste pe paine prajita.

3 Responses to “Branza topita facuta in casa”

  1. Lazar Adnana Says:

    Ce cantitate de branza topita rezulta?


Leave a comment