Cred ca rosiile sunt discriminate in bucatarie. Ele sunt folosite mereu la sosuri sau in compozitia mancarurilor, dar foarte rar ca fel principal, folosindu-ne de frumusetea lor naturala. Iata un fel de mancare usor si plin de savoare. Oua in cuib de rosii sunt de fapt un fel de rosii umplute la cuptor. Timpul de preparare este redus si nu necesita multe cunostinte in arta gatitului.
Oua in cuib de rosii
Ingrediente:
4 rosii
2 oua
200 grame branza telemea
patrunjel si 2 catei usturoi
piper si sare
un strop de ulei
Se spala rosiile, se scobesc de miez cu o lingurita, astfel incat sa ramana intregi. Se bat ouale cu sare si piper, se adauga patrunjelul tocat marunt si se introduce compozitia in rosii.
Separat se paseaza miezul si se amesteca cu usturoi zdrobit si un strop de ulei, un praf de sare si unul de piper, patrunjel tocat marunt. Rosiile se aseaza intr-un vas de yena, turnandu-se sosul obtinut din miez pe langa ele. Se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute. Cand sunt gata se rade putina branza deasupra lor si se servesc pe un platou alaturi de sosul in care s-au copt. Pofta buna!
July 4, 2013 at 9:44 am
Buna idee…pentru maine
July 4, 2013 at 5:32 pm
par super apetisante
si din ce citesc se fac usor si repede 😉
July 4, 2013 at 6:41 pm
Asa e! Am si martori pentru cat de gustoase sunt!