Cred ca nu mai sunt pe primul loc cartofii prajiti. De cand i-am descoperit cartofii copti la cuptor cu malai, sunt solicitari tot mai dese pentru acesta reteta de cartofi. Sunt crocanti la exterior si moi in interior, usor picanti pentru cine suporta si plini de mirodenii. Merg nemaipomenit de bine langa catraveciori murati dar si langa o salata de vara. Ca garnitura la friptura sunt extraordinari. Dar ce mai tura-vura sa trecem la detalii:
Cartofi copti la cuptor cu malai
Ingrediente:
1 kg de cartofi
un castronel cu malai
boia dulce/ boia iute
1/2 lingurita usturoi pudra
2-3 linguri de ulei
rozmarin sau cimbru
sare grunjoasa
Se spala bine de tot cartofii, se curata si se taie in felii groase. Se toarna peste ei uleiul si se manjesc , astfel incat fiecare cartof sa fie uleios.
Intr-un castron amestecam malaiul cu toate condimentele enumerate mai sus.
Turnam condimentele peste cartofi si-i asezam in tava. Dam la cuptorul bine incins cam 40 de minute. Pofta buna! Deliciosi!
Leave a comment