Zacusca de dovlecei- reteta rapida pentru incepatori

Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Pentru ca timpul este foarte scump pentru multi dintre noi, voi posta o reteta pentru care clasicii ma vor ponegri. Este varianta mea rapida de zacusca de dovlecei, dar la fel de gustoasa ca cea originala, respectandu-i in totalitate ingredientele. Este o reteta pentru cei care nu au incercat sa faca zacusca pana acum . Traista mi-am umplut-o pentru 3 borcane de 800 de grame. Daca vreti mai mult de atat dublati cantitatile, sau de ce nu triplati-le.
Zacusca de dovlecei
Ingrediente:

200 grame bulion rosii
5 cepe
5 ardei capia
4 morcovi mijlocii
3-4 dovlecei
4 frunze de dafin
sare si piper macinat dupa gust
350 ml ulei

Se pun pe plita ardeii la copt, intorcandu-i cu grija de pe o parte pe alta, atunci cand se inegresc usor. Cand sunt gata se sareaza si se lasa 5 minute, apoi se curata de coaja. Se spala restul legumelor si se curata de coaja. Intr-o oala incapatoare punem uleiul la incins. Ceapa o punem la blender taiata bucati si o pasam, dupa care o punem peste ulei cam 7 minute la calit. Pasam la blender si ardeii copti, apoi morcovii.

ceapa ARDEI COPTI morcov

Adaugam peste ceapa, pasta de ardei si morcovii dupa care taiem dovleceii cubulete si-i mixam tot in blender, rasturnandu-i peste restul compozitiei.

Ceapa si ardei la calit dovlecei Zacusca de dovlecei

Punem sare si piper dupa gust, foile de dafin si lasam sa dea 2 -3 clocote, dupa care bagam oala la cuptor pentru vreo ora si 10 minute. Datorita faptului ca este in cuptor nu trebuie sa stam sa o amestecam ca sa nu se prinda, dar totusi la jumatate de ora trageti cu ochiul la ce se intampla cu zacusca. Cand este gata o turnam fierbinte in borcane sterlizate, punem capacul bine si le mai lasam o ora in cuptorul incalzit la 100 de grade( daca vreti sa reziste cat mai mult in iarna). Dupa care stingem focul si le lasam in cuptor sa se raceasca.

Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Leave a comment