Chec economic

Chec economic

Chec economic

Iata un chec simplu si usor de facut, intr-o dupa amiaza, cand vreti sa faceti ceva dulce si bun, si fara complicatii. Oricine il poate face, oricat de inocent ar fi intr-ale bucatariei. Ingrediente nu sunt multe, deci puteti porni la treaba. Eu l-am facut si deja este trei sferturi devorat :-).

Chec economic
Ingrediente:

2 oua
2 cani faina
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
facultativ: fructe confiate sau stafide

Puneti intr-un castron faina, cu zaharul, uleiul si ouale batute ca pentru omleta. Amestecati bine cu un tel ca sa nu se faca cocoloase si turnati incet laptele, in care ati pus in prealabil praful de copt. Trebuie sa rezulte un aluat ca o smantana groasa, in care adaugati stafidele sau fructele confiate.

ingrediente chec aluat chec aluat chec

 

 

 

 

 

 

 

Tapetati cu hartie de copt sau cu unt si faina o tava si turnati aluatul, dar nu tot, cam trei sferturi din el. Ce v-a ramas in castron din aluat amestecati cu 3 linguri de cacao si turnati deasupra aluatului de chec din tava.

aluat chec Chec

Il introduceti la cuptor cam 35-40 de minute. Primele 15 minute la foc mare, timp in care nu deschideti usa cuptorului ca sa nu de-a inapoi checul, apoi la foc mediu. Faceti testul cu scobitoarea(daca iese curata din chec s-a copt, daca mai are aluat pe ea atunci nu este gata si mai lasati).

Cel mai simplu aluat de chec, nu-i asa?

Chec economic

Chec economic

Leave a comment