Tort de biscuiti

Unul din cele mai rapide torturi pe care le cunosc este Tortul cu blat de biscuiti. Blatul de biscuiti se poate achizitiona de la orice supermarchet sau magazin de profil, sau il puteti face foarte usor acasa. Cu o crema usoara de cacao facuta de mana dvs. (sau o crema de Finetti cumparata) si  o crema din ou cum am facut eu (sau un tub de frisca daca sunteti pe graba), ati rezolvat atat umplutura cat si decorul. Iata ingredientele in functie de graba dvs (daca achizitionati sau nu blatul de biscuiti):

Tort cu blat de biscuiti

Tort cu blat de biscuiti

Tort cu blat de biscuiti
Ingrediente:

Blat de biscuiti-3 bucati sau
biscuiti 500 de grame
500 grame zahar pudra
250 grame unt topit
3-4 linguri coniac
Pentru crema de ou
2 oua
100 grame zahar
esenta de vanilie
Pentru crema de cacao
200 grame zahar
200 grame unt
50 grame cacao
esenta de rom

Pentru blatul de biscuiti, sfaramam bine de tot, intr-un robot de bucatarie biscuitii, apoi adaugam zaharul, esenta de vanilie si untul topit si la nevoie 3 -4 linguri coniac. Va rezulta un aluat moale, lipicios, din care o treime il vom intinde cu o lingura intr-o forma de tort cu clip de desfacere. Pastram restul pentru inca doua portii de blat.

Blat de biscuiti cumparat Blat de biscuiti sfaramati in forma

Intr-un castron  se sparg 2 oua si se adauga zaharul. Se bat cu un tel bine si se pun intr-o oala la foc mic, amestecand continuu, circa 6 minute pana se ingroasa, apoi se toarna intr-un vas si se lasa la racit. Gata, am terminat crema de ou.

Crema de ou Crema de ou

Sa ne ocupam de crema de cacao. Untul lasat cam tot o ora la temperatura camerei il frecam spuma si adaugam zaharul, amestecand cu mixerul pana la topirea sa.Adaugam cacao si esenta de rom dupa care amestecam cu o lingura usor, rezultand o compozitie cremoasa, pe care o dam la frigider pentru 25 de minute. 

Peste primul strat de biscuiti sau peste primul blat cumparat, adaugam un strat de crema de cacao, apoi mai asezam inca un strat/blat de biscuiti.

Crema de cacao Staturi tort

Staturi tort

Urmeaza din nou crema de cacao si ultimul blat de biscuiti, peste care vom nivela cu un cutit crema de cacao, iar cu o seringa speciala umpluta cu crema de ou, vom orna minunatia de tort. Se da la frigider cam o ora si este gata de servit.

Tort cu blat de biscuiti

Tort cu blat de biscuiti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: