Varzari din Traista

Acest minunat preparat il dedic exclusiv tatalui meu care stiu ca-i plac. Asa ca mama, ai acum reteta, treci la treaba! Cu siguranta voi primi vreo doua telefoane: unul mai enervos si altul exaltat. Asta e, dar nu puteam sa le tin doar pentru mine aceste minunate varzari facute de manutele mele. Baietii mei au fost foarte incantati de ele. Traistuta nu a avut nevoie de multe ingrediente:

Varzari

Varzari

Varzari
Ingrediente:
aluat:
500 grame faina
o lingurita sare
160-170 ml apa
100 ml de ulei
1/2 plic praf de copt
umplutura
1/2 kg de varza
2 cepe
1 lingura bulion
1 lingura ulei
In robotul de bucatarie se adauga pe rand, faina, praful de copt, zaharul si uleiul. Se da drumul la robot jumatate de minut si se mixeaza, dupa care adaugam si apa lasand inca un minut la mixat. Aluatul se va strange intr-un colt si va fi unul lipicios. Se poate face si intr-un vas prin framantare, dar varianta cu robotul de bucatarie este una mult mai usoara. Aluatul se va acoperi cu un strat de folie si va fi dat la frigider cam 20 de minute cat va dura pregatirea umpluturii.

aluat DSCN5623
Se toaca ceapa, se caleste, apoi se adauga varza tocata marunt si lingura de bulion. Cand s-a inmuiat varza este gata si se adauga piper si sare, dupa gust.
Rupem bucati din aluat si intindem cu sucitorul foi subtiri, rotunde aproximativ, cat palma de mari.

varza aluat varzari

Cu o lingura asezam umplutura si indoim foaia, pecetluind marginile cu furculita. Le ungem cu ulei si le lasam in cuptorul incins cam 25-30 de minute.

Varzari Varzari Varzari

Dupa ce le scoatem, le stropim cu putina apa, le ungem din nou cu ulei si le acoperim cu un prosop, asteptand sa capete o temperatura mai scazuta, numai buna pentru limba noastra flamanda.

Varzari

Pofta buna !

Varzari

Varzari

Leave a comment