Ketchup De Casa

M-a batut barbatul meu la cap cam 1 an de zile:”nevastaaa, fa si tu un Ketchup, te ajut numai fa-l, zi-mi ce sa cumpar, hai sa-l facem”etc. Si iata ca l-am facut, bineinteles fara nici un ajutor, singura. Verdictul? Este minunat. “Ceva mai bun rar s-a mai intalnit”, a spus batatorul de cap, fericit cu Ketchup-ul intr-o mana si pizza in cealalta. Pentru ca este foarte usor de facut si chiar bun la gust, il impartasesc:KETHCUP DE CASA

Ketchup De Casa
Ingrediente:

3 kg rosii
1 kg ardei capia/gogosar
7 catei usturoi
5 cepe
frunze de telina
1 lingura oregano
1 lingura busuioc
1 lingura rasa sare si una de piper sau dupa gust
4 frunze de dafin
1/2 pahar otet de mere
2 linguri zahar
2-3 ardei iuti optional
100 ml ulei de masline
Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le punem la fiert. Dupa 20 de minute pasam cu blenderul si mai punem sa fiarba inca 5 minute. Punem sosul in strecuratoare si separam cojile si semintele de restul bulionului.

ROSII BULION ROSII

Intre timp incingem plita si coacem ardeii. Dupa ce s-au racit putin, curatam ardeii de coaja si cu blenderul facem o pasta din ei (pentru cei care doresc ketchup-ul picant adaugam si ardeiul iute curatat de seminte si cotor). La fel si cu ceapa si usturoiul.

ARDEI COPTI DSCN5373
Intr-o oala punem la incins uleiul si aruncam pasta de ceapa si usturoi. Adaugam dupa 5 minute pasta de ardei, apoi bulionul. Punem toate condimentele dar si frunzele de dafin si telina si lasam o ora la fiert.

KETHCUP DE CASA KETHCUP DE CASA

Scoatem frunzele de dafin si telina si-l turnam inca fierbinte, in sticle sterlizate. Se inchid ermetic si se pun in cuptorul incalzit la 100 de grade pentru o ora si jumatate, dupa care se stinge cuptorul si se lasa in el sa se raceasca. Depozitam in camara si avem toata iarna.

KETHCUP DE CASA

One Response to “Ketchup De Casa”

  1. lumearuxandrei Says:

    apetisant si fara agenti de ingrosare


Leave a comment