Crema de vinete libaneza

Ador mancarea libaneza . Nu stiu sa gatesc multe specialitati din aceasta bucatarie, dar alea pe care le stiu, imi ies impecabil. Pentru ca in post ne-am saturat de clasica salata de vinete, am ales sa mai facem si altceva. Aceasta crema de vinete are putine ingrediente si se face foarte usor. Am folosit vinete congelate, coapte in toamna de sotul si puse in congelator de soata.

Crema de vinete libanezaCrema de vinete libaneza
Ingrediente:

vinete(cam 4 vinete)
pasta de susan(cam 150 de grame)
sucul de la o jumatate de lamaie mica
sare si ulei

Vinetele decojite se bag la blender impreuna cu un praf de sare, la care adaugam putin cate putin, cam 6 linguri de ulei, pe parcursul mixarii. Dupa ce devin o pasta cremoasa, adaugam pasta de susan si zeama de lamaie si iar mixam. Punem in castronele si ornam cu felii de rosie si bobite de rodie, daca avem sau masline. Simplu, nu-i asa?

Leave a comment