Ciorba de loboda

In fiecare primavara de abia astept  sa pot da drumul la ciorbe pline de verdeturi.Una din preferatele mele este ciorba de loboda.Dar nu orice fel de ciorba de loboda, ci una speciala si anume :Ciorba de loboda cu omleta.

Imi place foarte mult pentru ca este  revigoranta, aduce plus de prospetime pe masa si nu in ultimul rand imi aduce aminte de copilarie( intr-adevar atunci nu manacam ciorba de loboda cu omleta , dar tot era buna si fara)

Ciorba de loboda ( cu omleta)

Ingrediente: ulei,DSCN4658

ceapa verde,

morcov,telina,

pastarnac,

rosii sau bulion de rosii,

loboda alba si rosie,

leustean, bors ,smantana, 2 oua

Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se toaca marunt( eu le dau pe razatoarea mare).Ceapa se taie marunt si se caleste 1 minut in ulei impreuna cu restul legumelor tocate. Se adauga apa si se acopera.Intre timp se spala loboda , se taie marunt si se adauga la ciorba .Rosiile se taie cubulete si se pun si ele impreuna cu borsul fiert in prealabil.

Cand s-au fiert toate , se adauga leusteanul si se potriveste de sare. Se bat cele doua oua cu 1 lingura de smantana si se pregateste separat o omleta care se taie in bucati mici si se adauga la ciorba de loboda.

Se orneaza cu smantana si patrunjel.

Posted in Ciorbe/Supe. Tags: . 1 Comment »

One Response to “Ciorba de loboda”

  1. Aurica Says:

    foarte buna si sanatoasa si merge mai ales in post, as manca de fiecare data, bravo pentru reteta 🙂


Leave a comment