Da, stiu si pe mine la inceput denumirea m-a derutat. Cred ca in fiecare familie denumirea este altfel. Ceea ce este important, este gustul. Inconfundabil! Sunt aceeasi peste tot, rulouri de aluat fraged, date prin zahar si scortisoara. O data ce ai facut-o devii dependent. Miresmele ce se strecor pe usa cuptorului, sunt de sarbatoare. Miroase a cozonaci si nici macar nu te-ai chinuit sa-i faci.
Acum va trebui sa faci o alegere: cumperi sau faci aluatul. Depinde de alegerea ta cat va dura reteta. Cu aluat cumparat pregatirea ei dureaza fix 10 minute, daca totusi esti o curajoasa/ curajos atunci vei avea de pregatit cam o jumatate de ora, dar satisfactia va fi pe masura. Indiferent de varianta, asta-i o reteta care-ti va da curaj daca nu esti familiarizat cu aluatul fraged, casa sa nu mai zic ca e rapida, ieftina si merge si cand e post.
Palmieri
Ingrediente:
aluat fraged(400 grame)(https://traistacumerinde.wordpress.com/2013/11/07/aluat-foietaj-reteta-rapida)
zahar 1/2 cana mare zahar
scortisoara praf o lingura
Intindem o foaie groasa de 2 cm de aluat. Presaram jumatate din zahar si din scortisoara uniform pe un blat si punem foaia de aluat peste, dupa care presaram cealalta parte din zahar si scortisoara pe toata suprafata aluatului.
Rulam dintr-o parte pana la mijlocul foii, apoi rulam din capatul opus pana la mijloc. Bagam aluatul rulat in frigider pentru 25 de minute, apoi il scoatem si-l taiem cam de 1 deget grosime.
Punem bucatelele la distanta una de cealalta pe o tava si introducem in cuptorul incins in prealabil cam 15-20 de minute.
Mai mult mi-a luat sa scriu, decat sa pregatesc reteta !
Leave a comment