Dulceata de caise

Dulceata sau gemul de caise este iarasi un gust al copilariei.Imi place foarte mult atat mie cat si copiilor.Se prepara foarte simplu, spre deosebire de alte dulceturi, astfel incat, nu exista scuza de a nu avea asa ceva in camara, facut de manutele noastre.Pentru cei mai pretentiosi, se poate adauga si miezul de la samburii de caise, transformand astfel dulceata in ceva deosebit.

Dulceata de caiseDSCN4894
Ingrediente:
1 kg de caise fara samburi
500 grame de zahar
2 lingurite de zeama de lamaie

Se spala caisele si se scot samburii. Intr-o oala se aseaza un rand de caise, apoi un rand de zahar pana terminam pe ambele.Se pune pe foc mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit, se da focul potrivit si se amesteca din 5 in 5 minute ca sa nu se prinda.Intre timp, daca doriti, puteti sa spargeti samburii de la caise ca sa obtineti miezul.Dulceata este gata atunci cand picurata cu lingurita pe o farfurie, siropul nu se imprastie.Cand este aproape de final putem adauga miezul de la samburi.Se mai lasa 10 minute si se ia de pe foc.
Dulceata se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, care se inchid ermetic.

Leave a comment