Astazi m-am apucat de facut briose. Si am facut unele pe placul sotului care ar
manca ciocolata cu paine. Sunt foarte simple, dar gustoase si aratoase. Se fac foarte rapid, deoarece se amesteca toate ingredientele la gramada intr-un bol, apoi se toarna in forme. Durata timpului de preparare este cam in jur de 10 minute. Traistuta si-a sters petele de ciocolata de pe sort si a trecut la postari de poze si sfaturi:
Briose cu ciocolata si crema de ou:
Ingrediente:
300 gr faina
1/2 plic praf de copt
40 gr cacao
210 gr zahar
2 oua
160 gr ulei floarea soarelui
125 ml lapte
160 gr ciocolata cu lapte
Crema ornare:
1 ou
1 lingura zahar
Faina cu cele doua oua batute bine, zaharul, uleiul, cacao, laptele si praful de copt se arunca intr-un castron generos si se amesteca pana la omogenizare. Mosi de ciocolata ramasi de la craciun, iepurasi de la paste, sau orice altfel de resturi de ciocolata cu lapte, le faramitam si le aruncam in compozitie, amestecand bine.
Se pune in forme si se da la cuptorul incins bine cam 25 de minute. Intre timp frecam un galbenus cu o lingura de zahar pana se topeste.
Albusul se bate pana se face spuma tare si se amesteca usor cu restul de galbenus frecat cu zahar. Se da la frigider pt 20 de minute si se orneaza cu o lingurita fiecare briosa, dupa ce acestea s-au racit in prealabil. In varf am presarat si bucatele de ciocolata alba, dar merg orice fel de decoratiuni.
January 27, 2014 at 4:08 pm
Colectiadebriose apreciaza aceasta reteta si o veti gasi si pe http://colectiadebriose.wordpress.com/.