Cine a mai auzit de asa ceva? Cine are corcoduse si nu mai stie cum sa le valorifice, iata o metoda. Este o inghetata dulce acrisoara care are ceva din savoarea visinelor dar si din cea a caiselor. Se face din pulpa corcoduselor din care ati facut in prealabil un compot, deci veti avea dintr-o aruncatura de bat doua produse: si compot (iata reteta:https://traistacumerinde.wordpress.com/compot-de-corcoduse) si inghetata. Va provoc la :
Inghetata de corcoduse :
200 ml de frisca lichida
500 grame fructe din compot
scortisoara
esenta de rom
Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Fructele din compot se dau printr-o sita, amestecand si apasand cu o lingura de lemn, pana raman numai samburii si cojile.
Lichidul astfel obtinut (care este ca un sirop mai gros) se amesteca cu zaharul pana se topeste si apoi cu frisca, scortisoara si esenta de rom. Se pune in recipiente si se lasa pentru 5 ore la congelator. Se poate servi cu o lingura de dulceata de cirese amare.
Leave a comment