Dovlecei umpluti la cuptor

Caldura mare, mon cher, caldura mare.Si daca tot e caldura mare trebuie sa facem o mancare usoara, in ton cu vara si in ton cu piata. Si ce se mai gaseste in piata dupa 15 iunie, daca nu dovlecei.

Dovlecei umpluti la cuptor

Ingrediente:Dovlecei umpluti

4 dovlecei maricei

250 grame telemea de vaca

2 oua

1 lingura faina

100 grame cascaval

marar, sare, piper

Se curata de coaja si se spala dovleceii, se taie in doua jumatati pe de-a lungul. Se scobesc cu o lingurita. Miezul scobit se pune la robot impreuna cu branza se paseaza. Se bat ouale cu un praf de sare si altul de piper si se adauga peste restul compozitiei. Mararul se spala , se toaca marunt si se amesteca cu umplutura impreuna cu o lingura rasa de faina. Dovleceii vor fi umpluti cu acest amestec final si pusi intr-o tava unde se toarna apa pana la jumatatea lor. Se da la cuptor pentru 20 de minute, iar  intre timp se rade cascavalul, se scot dovleceii si se presara deasupra lor. Se mai dau la cuptor pentru 5 minute.

Pofta buna!

Leave a comment