Aperitive usoare

Precum toata lumea stie deja, am avut un weekend plin. Si cum musafirii au curs garla, a trebuit sa ma pregatesc, asa ca, o sa va mai dau niste idei de aperitive. Iata  doua feluri de aperitive: binecunoscutele oua umpluteDSCN5167, dar si barcute pline cu pasta de peste. In traistuta aveti nevoie in felul urmator:

Oua umplute:

10 oua

250 grame de branza

1/2 pachet de unt

1 lingura mustar

1 cutie pate de ficat de pui/porc

sare si piper

Se fierb ouale tari si se taie in jumatati pe de-a lungul, se scot galbenusurile si jumatate dintre ele se amesteca cu 1/3 din  untul  scos in prealabil cu 20 de minute de la frigider si cu o cutie de pate, iar cealalta jumatate de galbenusuri cu 2/3 din unt, cu lingura de mustar, branza rasa, sare si piper. Umpluturile e bine sa le faceti la blender ca sa fie ca o pasta.  Umplem jumatatile de oua cu o seringa si le punem la frigider o ora sa se intareasca.

Oua umplute

Oua umplute

Pasta de peste in barcute :Pasta de peste

6 lamai mici

un pachet de unt

macrou sau hering afumat in vid

zeama de lamaie

sare si piper

Se curata pestele de piele, sira spinarii si oase si se baga in blender cu un pachet de unt tinut la temperatura camerei jumatate de ora, sare, piper si zeama de la o lamaie. Se paseaza totul pana devine omogen.

DSCN5153DSCN5154

Lamaile se storc, din sucul lor facem o limonada, iar cu un cutit, apucam de marginea alba din interiorul unei jumatati de lamaie si tragem pana se dezpieliteaza toata. Apoi umplem o seringa de ornat cu pasat de peste si punem in jumatatile de lamai umplutura. Ornam cu stegulete si le dam la frigider sa se intareasca o ora. Pofta buna si succes la aceste aperitive usoare si rapide!

One Response to “Aperitive usoare”

  1. lumearuxandrei Says:

    bun, bun…au avut succes


Leave a comment