Tarta frantuzeasca cu prune

Tarta frantuzeasca cu prune

Tarta frantuzeasca cu prune

Vous parlez français? Raspunsul corect este: Nu, nu vorbesc, dar gatesc. Va rog sa nu va speriati, nu este nimic complicat, este o tarta usoara care va va deschide apetitul de a face tarte cu fructe. Daca nu ati facut pana acum, atunci aceasta este reteta cu care trebuie sa incepeti. De aceea am facut tarta intr-o tava normala, gandindu-ma la cei care nu au apucat sa guste din mania tartelor, si atunci nu sunt dotati cu o tava speciala pentru acest gen de prajituri. Dupa ce veti incerca reteta, primul lucru pe care-l veti face va fi sa va inarmati cu o tava speciala pentru facut tarte deoarece veti deveni dependenti de acest gen de prajitura.

Tarta frantuzeasca cu prune

Ingrediente:

pentru blat:

250 grame de faina

150 grame unt

1 ou

150 grame zahar

1 praf de sare

pentru crema:

220 grame mascarpone

1 ou

100 grame smantana

esenta de vanilie

10 prune

Varianta mea rapida de aluat frantuzesc este urmatoarea: se pune in robotul de bucatarie(mixer, blender sau cum il denumiti) 250 grame de faina si 150 de frame unt, impreuna cu 50 grame de zahar si praful de sare. Mixam la viteza maxima si va rezulta o faina granulata ca sa zic asa. Adaugam oul si dam drumul iarasi la viteza maxima pentru 1 minut astfel incat toata compozitia trebuie sa se stranga intr-o bila de aluat umed.

unt si faina aluat aluat

Daca nu s-a intamplat exact asa, atunci mai adaugati o lingura de apa si mai mixati o data. Acest aluat il infasuram in folie si-l dam la frigider pentru o jumatate de ora.

aluat aluat

Crema este foarte usor de preparat. Amestecam cu telul branza mascarpone cu smantana, oul batut, esenta de vanilie si 100 de grame de zahar. Punem crema la frigider si pregatim prunele, pe care le spalam, le taiem in jumatati.

mascarpone crema

Aluatul in scoatem din frigider si-l intindem cu ajutorul unei folii de plastic. Foaia obtinuta o rulam usor pe sucitor si o asezam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Cu ajutorul unei furculite trasam semne pe marginile de sus a tartei de jur imprejur.Aluatul il intepam cu furculita si adaugam un strat gros de boabe de fasole pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

aluat aluat aluat

Introducem tava in cuptorul incins pentru 20 de minute, apo scoatem, indepartam boabele de fasole, turnam crema, aranjam jumatatile de prune peste, si dam la cuptor pentru inca o jumatate de ora. Et voila: Tarte aux prunes !

DSCN5538 DSCN5539

Tarta frantuzeasca cu prune

2 Responses to “Tarta frantuzeasca cu prune”

  1. O fată Says:

    Categoric o sa o pregatesc si eu curand,Imi plac placintele simple.

  2. Aurica Says:

    hhhmmm, ce deliciu reusit si aromat, asa delicatesa sa tot mananci toata ziua 😉


Leave a comment