Hummusul este un aperitiv perfect pentru perioada de post si nu numai. Seamana putin cu fasolea noastra batuta si se prepara aproape in acelasi fel, dar gustul este extraordinar. Hummus este denumirea araba a nautului, pentru ca la baza, acest preparat este facut din boabe de naut si pasta de susan. Este un bun inlocuitor pentru carne si plin de substante nutritive ca fierul, vitamina B6, proteine. Reteta este foarte veche si provine din zona Libanului si a Israelului. Nu va trebuiesc multe ingrediente si nici mare filozofie in prepararea lui.
Hummus
Ingrediente:
300 grame naut
100 ml pasta de susan
ulei de masline
suc de la o Ā lamaie
3 catei de usturoi
sare, piper
boia dulce/boia iute
coriandru si chimen
Se pun in apa multa, de cu seara la inmuiat boabele de naut si se lasa minim 12 ore. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o ora jumatate, doua maxim. Se scurge apa in care a fiert, dar se pastreaza o cescuta pentru piure.
Cat sunt inca calde se freaca intre maini boabele si majoritatea pielitelor vor putea fi indepartate (daca mai raman cateva nu-i bai). Se pun boabele in robot impreuna cu 2 linguri de ulei, usturoiul zdrobit si Ā pasta de susan. Se paseaza totul si se adauga zeama de la fiert si zeama de la lamaie, impreuna cu restul condimentelor.
Leave a comment