Rulada taraneasca cu dovleac

Rulada taraneasca cu dovleac

Rulada taraneasca cu dovleac

Asta n-am facut-o eu. A facut-o consortul. Este specialist la asa ceva. Mi-a facut mare placere insa sa-l asist si sa fac poze. E bine cand esti in bucatarie pe post de spectator la facut prajituri. Este o reteta veche pe care fiecare cred ca o gaseste la bunicile care mai sunt pe la tara. Daca as fi avut un cuptor de lut in el as fi copt-o. Cum nu am, sotiorul a pus-o in cuptorul de la aragaz. Cred ca este aproape la fel de buna ca cea a bunicii. Eu zic s-o incercati si daca va puteti convinge chiar partenerii sa o faca, atunci e minunat. Am uitat sa va spun ca este o prajitura cu dovleac care merge si daca tineti post.

Rulada taraneasca cu dovleac
Ingrediente:
aluat:
350 grame faina
7 linguri de zahar
90-100 ml apa
60 ml de ulei
1/2 plic praf de copt
umplutura:
dovleac 1 kg
2 linguri ulei
180 grame zahar
esenta de vanilie
scortisoara
miere de albine 2 linguri

In robotul de bucatarie se adauga pe rand, faina, praful de copt, zaharul si uleiul. Se da drumul la robot jumatate de minut si se mixeaza, dupa care adaugam si apa lasand inca un minut la mixat. Aluatul se va strange intr-un colt si va fi unul lipicios. Se poate face si intr-un vas prin framantare, dar varianta cu robotul de bucatarie este una mult mai usoara. Aluatul se va acoperi cu un strat de folie si va fi dat la frigider cam 20 de minute cat va dura pregatirea umpluturii.

aluat aluat aluat

Dovleacul se taie felii si se curata de coaja, apoi il taiem cubulete mari pe care le faramitam in robotul de bucatarie la viteza maxima. Intr-o tigaie in care incingem 2 linguri de ulei adaugam dovleacul maruntit si zaharul, lasam pana se inmoaie dovleacul, apoi adaugam esenta de vanilie si scortisoara.

DSCN6345 morcov maruntit

Scoatem aluatul de la frigider si facem o foaie pe marimea tavii, sau doua mai mici cum a facut consortul meu, care s-a incapatanat sa le faca intr-o tava mai mica. Foaia trebuie sa fie cam de 1 cm grosime, de inaltimea tavii pe care o folositi. Peste foaie intindeti un strat gros de umplutura si rulati.

Rulada taraneasca cu dovleac Rulada taraneasca cu dovleac Rulada taraneasca cu dovleac

Aranjati rulada in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu margarina topita. Dati tava in cuptorul incins in prealabil cam pentru 30-40 de minute maxim. Dupa primele 25 de minute scoateti tava si ungeti rulada cu miere de albine lichida, care-i va da un gust si un aspect deosebit.

Rulada taraneasca cu dovleac Rulada taraneasca cu dovleac

Reintroduce-ti in cuptor pentru 5- 10 minute maxim si gata, savurati-o!

Rulada taraneasca cu dovleac

Rulada taraneasca cu dovleac

Leave a comment