La mine in casa e liniste. Le-am potolit gurile cu prajitura mea cea mai usoara. Nu iti trebuie nici multe ingrediente, as putea chiar sa zic ca e o prajitura de criza, dar in primul rand e o prajitura de post- asta nu inseamna ca nu puteti sa o faceti chiar daca nu tineti post, va promit, e gustoasa. De aratat, arata nemopomenit de bine, astfel incat va puteti fali cu ea in fata prietenilor. Este o prajitura care se face cu gem, orice fel de gem aveti : de prune, de caise, de capsuni etc. De fiecare data puteti sa schimbati gemul si astfel veti avea o noua savoare. Iata ce va trebuie :
Ingrediente:
pentru blat:
400 grame faina
3 linguri cacao
100 grame zahar
200 grame nuca macinata
300 ml apa minerala
300 grame gem
1 praf Ā de copt
o lingurita de scortisoara macinata
pentru glazura:
3linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura ulei
4 linguri apa
esenta de rom
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, cacao, zahar, nuca, praf de copt. Se adauga uleiul si apa, amestecand bine pana obtinem un aluat cremos si apoi adaugam gemul.
Eu l-am ales pe cel de caise, dar merge la fel de bine cel de prune sau cel de capsuni. Apoi am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor la foc mediu, cam jumatate de ora, pana se face ferma la atingere. Atentie aceasta prajitura este una lipicioasa la continut, deci nu trebuie insiropata si nu o lasati in cuptor asteptand sa devine ca un pandispan, caci acest lucru nu se va intampla. Am scos-o de la cuptor si am lasat-o la racit.
Intre timp am facut glazura: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara pe foc vreme de 5 minute. Se pune apoi la racit si se toarna inca calduta pe toata suprafata prajiturii.
Leave a comment