Prajitura Negrina

La mine in casa e liniste. Le-am potolit gurile cu prajitura mea cea mai usoara. Nu iti trebuie nici multe ingrediente, as putea chiar sa zic ca e o prajitura de criza, dar in primul rand e o prajitura de post- asta nu inseamna ca nu puteti sa o faceti chiar daca nu tineti post, va promit, e gustoasa. De aratat, arata nemopomenit de bine, astfel incat va puteti fali cu ea in fata prietenilor. Este o prajitura care se face cu gem, orice fel de gem aveti : de prune, de caise, de capsuni etc. De fiecare data puteti sa schimbati gemul si astfel veti avea o noua savoare. Iata ce va trebuie :

Prajitura Negrina ( de post)Prajitura de post

Ingrediente:

pentru blat:

400 grame faina

3 linguri cacao

100 grame zahar

200 grame nuca macinata

300 ml apa minerala

300 grame gem

1 praf Ā de copt

100 ml uleiPrajitura de post

o lingurita de scortisoara macinata

pentru glazura:

3linguri zahar

2 linguri cacao

1 lingura ulei

4 linguri apa

esenta de rom

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, cacao, zahar, nuca, praf de copt. Se adauga uleiul si apa, amestecand bine pana obtinem un aluat cremos si apoi adaugam gemul.

cacao si faina

gem caise

Eu l-am ales pe cel de caise, dar merge la fel de bine cel de prune sau cel de capsuni. Apoi am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor la foc mediu, cam jumatate de ora, pana se face ferma la atingere. Atentie aceasta prajitura este una lipicioasa la continut, deci nu trebuie insiropata si nu o lasati in cuptor asteptand sa devine ca un pandispan, caci acest lucru nu se va intampla. Am scos-o de la cuptor si am lasat-o la racit.

Intre timp am facut glazura: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara pe foc vreme de 5 minute. Se pune apoi la racit si se toarna inca calduta pe toata suprafata prajiturii.

Prajitura de post Prajitura de post

Leave a comment