Ardeiul iute-o savoare intensa


Minunatul ardei iute are o gramada de beneficii pentru sanatate. Il putem ardei iutemanca langa o farfurie de sarmale, langa o ciorba de burta sau de perisoare, dar si taiat marunt in compozitia mai multor feluri de mancare: pizza, paste, pui cu sos iute,etc..

Dar ce nu stiam despre ardeiul iute, am aflat si voi spune mai departe .

In primul rand , foarte important mi se pare faptul ca ardeiul iute ajuta la arderea caloriilor si la accelerarea metabolismului.Deci de fiecare data ,cand voi manca sarmale cu mamaliguta si smantana, voi fi mai linistita cu cativa ardei iuti in fafurie.Asa ca luati ardeiul iute drept aliat in lupta voastra impotriva kilogramelor. Daca ne referim totusi strict la sanatate, am descoperit o gramada de beneficii, cum ar fi:

-contribuie la distrugerea celulor canceroase

-ajuta la reglarea hipertensiunii arteriale

-curata arterele

-diminueaza colesterolul si trigliceridele

-este un antioxidant puternic

-stimuleaza imunitatea, ajuta in orice raceala sau gripa

-are rol în ameliorarea congestiei nazale,

-este un minunat aliat impotriva celulitei

-el nu provoaca ulcer gastric, ci ajuta in prevenirea acestuia prin stimularea mucoasei stomacului in a secreta sucuri de protectie(totusi persoanele sensibile il pot consuma, dar moderat)

-ajuta la curatarea colonului

Iata o reteta minunata cu ardei iute: Salata delicioasa cu ardei iute Ingrediente: 2 castraveti, 3  rosii,salata,  ceapa verde, 1 sau 2 ardei iuti verzi, 1 salata verde, 100 g branza Feta, muschi file,patrunjel verde, otet,ulei de masline, sare si piper Intr-un castron se taie toate ingredientele marunt: rosii, castraveti, branza feta , ceapa verde , ardeii iuti si muschiuletul.Cel mai important , ca la orice salata este ca sosul sa fie facut separat, in acest caz din ulei, otet, sare , piper si patrunjel taiat marunt.Se adauga peste salata si se serveste ca aperitiv.
TinaR - VIP

Leave a comment