O impacare dulce-Un tort de capsuni

Am sa va povestesc despre unul din cele mai dulci deserturi din viata mea.Reteta este extraordinara pentru zilele toride de vara deoarece nu se foloseste aragazul.Dar sa va spun mai intai povestea:O impacare dulce-Un tort de capsuni

Era intr-o primavara exact ca asta,  vreo doi sau trei ani in urma, cand, ca orice cuplu bine sudat si de vreo cativa ani buni impreuna, eu si cu sotul meu treceam printr-o perioada sa-i spunem mai tumultoasa.Incrancenarile dintre noi doi erau la ordinea zilei .Intr-o dupa-amiaza, sampania in care traiam a explodat si ne-am umplut reciproc de tot respectul.Norul s-a lasat peste casa si nu ne-am vorbit vreo cateva zile.

Dar tocmai cand simteam ca nu mai pot , intr-una din zile venind de la servici obosita, cu gandul ca intru din nou in casa plina de tacere grea ,s-a produs surpriza.Am intrat in casa, mi-am pus geanta la locul ei, m-am descaltat si am dat buzna  in bucatarie.Acolo ma astepta sotul meu cu cel mai frumos tort de capsuni pe care l-am vazut , plin de suc de fructe pe tricou , o gramada de vase murdare si un buchet de flori pe care in graba lui il inhatase si-l tinea ca pe o matura, disperat ca a fost descoperit inainte de vreme. Impacarea a fost dulce ca si tortul si o las la imaginatia voastra.Dar reteta o voi impartasi caci i-am cerut-o sotului si am repetat-o impreuna zilele trecute.

Tort cu capsuni Ingrediente:

1 pumn de fulgi de cocos

230 grame biscuitiDSCN4588

150 grame unt

200 ml suc de fructe(orice fel de fructe)

15 grame gelatina

500 grame capsuniDSCN4586

3 linguri zahar

200 ml smantana

500 grame branza de vaci

frisca

Biscuitii se zdrobesc; untul se topeste si se incorporeaza cu biscuitii si fulgii de cocos, formandu-se un aluat tare.Luam o cratita rotunda sau o forma de tort si o tapetam cu o folie de aluminiu.Se intinde aluatul obtinut si se aranjeaza la baza cratitei formandu-se astfel blatul pe care il punem  in frigider sa se intareasca. Intre timp se pune gelatina la inmuiat.Branza se amesteca cu smantana,zaharul si sucul de fructe.Capsunile felii se adauga impreuna cu gelatina.Totul se amesteca si se adauga la blat.Se da la frigider pentru 2-3 ore. Usor se scoate din forma cu ajutorul foliei de aluminiu care se desprinde de tort .Se pune pe un platou si se orneaza cu frisca si felii de capsuni.

Leave a comment