Croissant

DSCN5139

Intr-o minunata postare de-a mea pe nume Aluat frantuzesc, va exprimam gustul fin al unui croissant- home made ca sa zic asa. Si ca sa nu va dezamagesc, am actualizat explicatiile cu poze, pas cu pas, ca sa va fie de folos. Iata procedeul prin care se obtine un minunat croissant.

Mai intai facem aluatul, iata reteta: https://traistacumerinde.wordpress.com/aluat-frantuzesc

DSCN5132DSCN5133

O data facuta aceasta operatiune, il scoatem de la frigider, il taiem pe jumatate si intindem intr-un dreptunghi, apoi taiem in triunghiuri mici cam de 15 cm inaltime. In timpul cat facem aceste operatiuni, cealalta jumatate de aluat sta la frigider.

DSCN5134DSCN5136

Se pune la baza triunghiului umplutura (gen gem de caise, prune sau crema de ciocolata) si se ruleaza spre varf. Se aseaza in tava tapetata cu unt si faina si se intorc colturile cornului spre interior. Se lasa la crescut 15 minute in tava si se introduc mai apoi in cuptorul incins.

DSCN5137 DSCN5138

Se bate un ou si se ung cornuletele dupa 15 minute de stat in cuptor, se mai lasa apoi inca 15 minute si sunt gata. Daca atunci cand se scot le ungeti cu putina miere vor fi nemaipomenit de lucioase.
Minunate la cafeaua de dimineata sau seara langa un pahar cu lapte !

DSCN5145 DSCN5147

Leave a comment