In afara de faptul ca sunt economice, usor de facut, mai sunt si super gustoase si sanatoase. Merg ca aperitiv de minune, dar si ca gustare. Copiii mei sunt lesinati dupa aceste clatite, sotul la fel, sa vedem daca si prietenii. Am facut azi, dar repet reteta zilele urmatoare. Nu am avut nevoie de foarte multe ingrediente ci doar de putina rabdare pana s-au facut clatitele. Trebuiesc de preferinta consumate in maxim 2 zile datorita ingredientelor neprocesate termic. La noi nu au trecut de ziua de azi …
Clatite cu crema de branza
Ingrediente:
Pt clatite:
100g făină albă simplă
2 ouă
300ml lapte
1 lingură ulei de floarea-soarelui
pt umplutura:
branza de vaci 200 de grame
3 fire de ceapa verde
o legatura mica de marar
2 linguri smantana
sare si piper dupa gust
Intr-un castron incapator amestecam pana la omogenizare faina cu laptele si cele 2 oua. Punem pe foc o tigaie antiaderenta, in care am adaugat o lingura de ulei pe care-l scurgem dupa ce s-a incins si turnam un polonic de compozitie pe care-l intindem pe toata suprafata.
Lasam sa se coaca 3 minute la foc mic pe o parte, 3 minute pe cealalta. Dupa ce se coc clatitele se face umplutura. Tocam ceapa si mararul si le adaugam impreuna cu branza si smantana intr-un blender. Mixam pana se face o pasta cremoasa pe care o asezonam cu sare si piper. Umplem clatitele cu crema de branza si le servim calde sau reci in maxim 24 de ore.
Leave a comment