Cui nu-i plac chiftelele sau cum se mai numesc in moldova: parjoale. Eu sunt innebunita dupa ele, iar acestea merg foarte bine ca mancare cu o salata langa, sau marinate cu un sos de rosii cu usturoi si ceapa, sau pur si simplu ca garnitura langa o friptura suculenta. Ingredientele sunt putine si nu avem nevoie decat de minima indemanare. Traistuta si-a suflecat manecile si-a gatit parjoale:
Parjoale din cartofi
Ingrediente:
4-5 cartofi mari
1 ou
sare si piper
2 linguri pline cu faina
1 ceapa rasa
patrunjel
ulei
Am curatat si spalat cartofii si ceapa, le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici.Le-am adaugat un ou batut bine, 2 linguri faina si patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie am pus uleiul la incins si am facut bilute rotunde cu mana, pe care le-am aplatizat si le-am pus la prajit. Dupa 5 minute le-am intors pe partea cealalta si le-am mai lasat inca vreo 5-7 minute, sa se patrunda.
Le-am scos pe hartie absorbanta si o parte le-am servit proaspete cu salata langa.
Cealalta parte le-am facut un sos dintr-o ceapa, maruntita pusa la prajit impreuna cu 4 catei de usturoi intr-o lingura de ulei. Am stins cu 2 pahare de bulion de rosii cam dupa 3 minute, si am pus capacul lasandu-le inca 10 minute. In acest sos am asezat chiftelele mele, le-am mai lasat pe foc inca 5 minute si le-am servit a doua zi cu friptura proaspata. Si uite asa am avut 2 feluri de manacare intr-unul singur.
February 3, 2014 at 10:44 am
Cat de simplu e!! Cand auzeam de parjoale, ma gandeam ca trebuie sa fie tare complicat, cu multe ingrediente…si cand colo ce sa vezi…MS! …pentru lamurire!
February 3, 2014 at 3:59 pm
Cu placere, oricand, vezi ca am si tocinei pe blog, tot din moldova, din bucovina mai exact.
February 3, 2014 at 1:48 pm
Traistuto , imi plac parjoalele tale … oare ptr ca-s moldoveanca ? 🙂
February 3, 2014 at 3:59 pm
Nooormaal! Salut sora mea din Moldova!
February 19, 2014 at 8:39 am
Foarte gustoase!
November 12, 2014 at 1:44 pm
SUPER TARE SI FOARTE GUSTOS 🙂