Va prezint o prajitura pe care o iubesc foarte mult, deoarece mi-o facea bunica mea cand eram mica, iar gustul copilariei, dupa cum prea bine stiti, nu se uita niciodata, chiar mai mult de atat, cand il reintalnim, ne readuce
starea de seninatate si siguranta a casutei in care am crescut. Prajitura mea cu branza are la baza aluatul fraged pe care il aveti ca reteta aici: https://traistacumerinde.wordpress.com/aluat-frantuzesc.
In rest este super simpla si super gustoasa. Iata ingredientele:
Prajitura cu branza:
Pentru umplutura caci aluatul il aveti deja la: https://traistacumerinde.wordpress.com/aluat-frantuzesc
800 grame branza dulce
250 grame zahar
4 oua
3-4 linguri gris
esenta de vanilie
Branza se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Aluatul se scoate din frigider, se taie pe jumatate, si se intinde in cele mai frumoase si mai subtiri doua foi de aluat pe care le-ati facut vreodata. Iaca cam asa:
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde prima foaie de aluat. Punem umplutura de branza si asezam peste a doua foaie de aluat.
Se da la cuptorul preincalzit cam 45 de minute. Si cam asta e ! S-a facut !
Leave a comment