Tarta cu morcovi

Au trecut sarbatorile si parca dupa atata mancare tot mi-a ramas gandul la ceva dulce. Vinovata, cum ma simt dupa atatea lucruri mai putin sanatoase, incerc sa ma mint cu o tarta cu morcovi. Minciuna mi-a iesit de minune si s-a si asezat la mine in burtica.

Tarta cu morcovi

Tarta cu morcovi

Tarta cu morcovi
Ingrediente:

Faina: 400 g
unt: 200 g
Zahar: 4 linguri
Apa rece: 5-6 linguri
Morcovi: 1/2 kg- pentru umplutura
Zahar: 4 linguri- pentru umplutura
Scortisoara: 1/2 lingurita- pentru umplutura
un galbenus ou pt. uns

Morcovii rasi se calesc cu zaharul, lingura de ulei si scortisoara pana se evapora sucul.
Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta un aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.Din doua treimi din aluat se intinde o foaie de 1 cm grosime si se aseaza intr-o tava de tarta, intepandu-se cu furculita, se pune umplutura de morcovi si din restul de aluat se face o alta foaie pe care o taiem fasii subtiri de 1 cm latime, din care facem un grilaj care se pune deasupra.

DSCN6112 Tarta cu morcovi DSCN6498

 

 

 

 

 

 

 

Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

Tarta cu morcovi

Tarta cu morcovi

Tarta cu morcovi

Leave a comment