Macaroane cu sos de rosii

Vara se poarta pastele. Se fierb usor si repede si nu se incinge toata bucataria la temperaturi insuportabile. Carnea o lasati pentru la iarna. Vara asta sunt la moda legumele, dar atentie, daca doriti sa faceti acest fel de Macaroane cu rosiimancare, nu lasati tigaia cu legume pe foc ca sa va duceti ca ala mic plange, caci se va alege praful de sosul pentru macaroane. Va trebui ulterior, ca si subsemnata, sa o luati de la capat.

Macaroane cu sos de rosii

Ingrediente:

500 de grame de paste

2 ardei grasi

2 cepe si 4 catei de usturoi

5 rosii

sare si piper

patrunjel

branza telemea

ulei de masline si un cubulet de unt

Se pune o oala cu apa pe foc si atunci cand apa a inceput sa fiarba adaugam pastele cu putina sare. Le lasam sa fiarba 8-10 minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt, iar rosiile si ardeiul cubulete. Usturoiul il zdrobim.

RSCN4934

Se adauga putin ulei intr-o tigaie si un cubulet de unt. Cand s-a incins se pune ceapa, usturoiul, ardeiul si se lasa sa se inmoaie, apoi se arunca in tigaie si cubuletele de rosii. Se potriveste de sare si piper. Punem un capac peste tigaie si le lasam cam 15 minute.

DSCN4936DSCN4937

Pastele le scurgem de apa, le turnam in tigaie peste sos si amestecam bine. Tocam patrunjelul si-l adaugam, luam  tigaia de pe foc, , radem branza si o presaram cand servim peste macaroane. Super usor, gustos si sanatos!

Macaroane cu rosii

Miniprix.ro

Leave a comment