Cartofi prajiti cu salata de vara


cartofi

Astazi vreau sa va fac sa pacatuiti. Departe de mine gandul de a va invata sa faceti cartofi prajiti. Doar ca datorita unor prieteni buni care au fost pe la noi, acum vreo saptamana si care au plecat spunand ca se duc acasa sa faca vreo cativa cartofi prajiti, ne-a ramas, atat mie cat si printului meu, gandul la acest fel de mancare. Si iata ca a venit si ziua in care ne desfatam cu o portie zdravana de cartofi prajiti (lucru rar intalnit la noi pe mosie).

Cartofi prajiti cu salata de vara
Ingrediente:
1 kg cartofi albi
ulei
sare si piper
rosii, castraveti, ceapa
un strop de zeama de lamaie

Se curata si se spala cartofii, se taie in felii subtiri de 1 cm grosime (ca niste paie de 1 deget), pe care le saram si piperam dupa gust. Se pune uleiul la incins la 180 de grade, intr-o cratita putin adanca si se arunca cartofii in baia de ulei. Cand sunt gata, se scot pe servet de hartie ca sa se scurga surplusul de ulei.

cartofi

Se servesc ca garnitura la fripturi sau cu o salata de vara si branza rasa deasupra.
Pentru salata de vara, spalam legumele si le curatam de extremitati, taiem ceapa rondele, o amestecam cu rosiile si castravetii taiati felii, potrivim de sare , piper, ulei si zeama de lamaie.

cartofi

Leave a comment