Am descoperit zilele trecute intr-o carte de bucate urmatoarea reteta de briose. Si
cum o buna prietena nu-mi da pace cu pofta pentru briose pe care mi-o starneste zilnic, m-am apucat de ele. Sunt foarte simple, gustoase si de efect. Oricine le poate face, chiar daca de abia se descurca in bucatarie.
Briose cu Banane si Kiwi
Ingrediente:
2 cani de faina
2 banane
1 plic praf de copt
1 cana zahar brun
1 lingurita scortisoara
1 kiwi
1 cana apa minerala
½ cana ulei
esenta de vanilie
Intr-un bol mare se amesteca faina impreuna cu praful de copt. Se adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara. Cele doua banane se paseaza usor cu furculita. Bananele pasate se adauga in bolul cu ingrediente uscate. Se amesteca apoi cu apa minerala, uleiul si esenta de vanilie.
Compozitia se pune in foite de briose (asezate in prealabil in tava) si se baga la cuptor.
Lasam aproximativ 25 de minute, apoi se pot scoate din cuptor.Se orneaza cu felii de kiwi si banane si sunt gata de servit(daca vrem sa nu se oxideze fructele pt ornat, turnam peste ele 2 foite de gelatina, inmuiate in prealabil in apa calduta)
January 31, 2014 at 9:21 pm
Bune, bune…cred ca au mancat baietii tai toate exponatele astea!
February 1, 2014 at 8:55 am
dap