Acum este perioada lor si daca o pierdeti, adio flori de dovlecel. Sunt gustoase umplute cu branza si prajite cu ou si faina. Stiu ca nu sunt chiar extraordinar de sanatoase facute in aceasta varianta, dar o data intr-un an merge. Trebuie neaparat sa incercati, nu sunt deloc greu de facut. Iata ce va trebuie:
Flori de dovlecel umplute :
Ingrediente:
flori de dovlecel vreo 8 la numar
100 de grame de faina
1 ou
unt o lingurita
125 ml lapte
20 ml ulei
1/2 lingurita de drojdie uscata
branza de burduf
Spalam cu mare grija sub un jet de apa rece florile si le tamponam cu un prosop de hartie.
Facem un aluat ca pentru clatite, doar putin mai gros, din ou, faina, lapte si drojdie pe care il punem la frigider 10 minute.
Umplem intre timp florile cu branza de burduf, apoi le tavalim in aluatul scos de la rece, si le prajim in uleiul incins in prealabil, in care am aruncat si o lingurita de unt. Sunt nemaipomenite, credeti-ma !
Leave a comment