Cheesecake- varianta Dukan

Cheesecake

Cheesecake

Toata lumea se plange ca se ingrasa, ca nu mai vrea sa manance dulciuri. Si eu cu toata lumea, dar ce sa-i faci sunt atat de bune incat cu greu poti sa renunti la ele. Si atunci ce faci? Pai simplu, incerci sa le introduci in dieta. O varianta de dulce cat de cat mai inofensiv este cel al dietei Dukan, de care sunt sigura ca ati auzit. Si cum au fost cereri specifice in aceasta privinta, iata ca m-am conformat pentru acei cititori care doresc sa-si completeze dieta cu ceva dulce. Nu va speriati, este buna si daca nu tineti dieta, o puteti manca cu aceeasi placere, gustul ei fiind deosebit de bun. Ingrediente putine, timp redus si prajitura nu mai este inamicul tau, iat-o:

Cheesecake- varianta Dukan
Ingrediente:

2 oua
300 grame branza de vaci 0.1% grasime
o pastaie vanilie
indulcitor(eu am folosit extract de stevie)

Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul(dupa gust), branza de vaci degresata si semintele razuite de pe pastaia de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le inglobam in restul compozitiei amestecand foarte usor de sus in jos.

DSCN5570 DSCN5571 DSCN5572

Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade. Pentru a avea o prajitura crescuta frumos trebuie sa avem grija atunci,  cand amestecam albusurile, sa o facem intr-adevar usor, pentru a nu iesi aerul din ele.  In jumatate de ora este gata(nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute caci va da inapoi). Am decorat-o cu un praf de scortisoara si niste bilute de zahar, care atentie nu sunt pentru adeptii Dukan.

Cheesecake- varianta Dukan

Cheesecake- varianta Dukan

Leave a comment