Eu stiu ca la orice colt de strada se gasesc strudele, dar credeti-ma dincolo de mirosul ce umple toata casa, gustul celui facut de manutele noastre este de vis. Iarasi am facut terapie cu framantatul aluatului. M-am destresat total si acum pot sa editez fericita Traistuta. Este foarte usor sa faceti un minunat strudel cu mere, pentru care sa va invidieze toata lumea. Pentru aluat aveti 2 variante, ori cumparati un pachet de aluat fraged(timp de pregatire reteta toata 20 de minute) , ori il faceti cu manutele dvs. in varianta mea de aluat fraged rapid-https://traistacumerinde.wordpress.com/2013/11/07/aluat-foietaj-reteta-rapida(35 de minute timp de pregatire) Eu am preferat varianta a doua. Iata ingredientele:
Strudel cu mere
Ingrediente:
Aluat:
250 grame de faina
150 grame unt/margarina
1 ou
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
Umplutura:
4-5 mere
un cubutel unt
1 lingurita cu pudra de scortisoara
coaja rasa de lamaie
zahar dupa gust
Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat la frigider sa se odihneasca, m-am ocupat de umplutura. Daca o sa cumparati aluatul atunci trebuie scos din congelator cu o ora inainte. Merele le-am decojit si le-am taiat bucatele mici. Intr-o tigaie am pus cubuletul de unt la topit, apoi am adaugat merele taiate si zaharul. Le-am lasat sa se patrunda bine si am adaugat coaja rasa de lamaie si scortisoara. Din aluat am facut o foaie groasa de 1 cm si am impartit-o in dreptunghiuri mari. Pe mijlocul dreptunghiului am facut cateva taieturi cu cutitul, apoi am pus umplutura de sus pana jos, am impachetat de o parte si de alta .
O alta varianta de strudel impletit ar fi sa punem umplutura pe mijloc, fara sa facem taieturile si apoi sa franjuram cu cutitul aluatul, de o parte si de alta. Am impletit fasiile peste umplutura si le-am aranjat in tava. Am batut un ou si am uns toate strudelele din tava.
Introducem tava in cuptorul incins si lasam cam 20-25 de minute. Le putem pudra cu zahar. Merg perfect ca mic dejun langa o ceasca fierbinte cu cafea, sau cu lapte la copii.
Leave a comment