Supa de rosii cu galusti

Supa de rosiiAdor supa de rosii. Este hranitoare, usoara si delicioasa. Alaturi de galusti devine supa preferata atat a adultilor cat si a copiilor. Galustile pot fi facute cu branza sau cu gris. Astazi le voi face cu gris. Iata ce va trebuie in traista ca sa puteti sa va apucati de treaba:

Supa de rosii cu galusti
5 rosii
2 bucati de ceapa
1 morcov
patrunjel, sare si piper
ulei de masline
Pentru galusti:
2 oua
8 linguri de gris
2 lingurite de unt

Se spala si se curata ceapa si morcovul, se toaca marunt si se arunca in uleiul incins dintr-o oala. Se lasa legumele sa se inmoaie si se stinge cu apa. Intre timp, se spala si se taie rosiile in jumatati si se adauga la supa. Se lasa la fiert 15 minute, timp in care pregatim aluatul pentru galusti. Luam oala de pe foc, dupa cele 15 minute si  introducem blenderul. Se paseaza la viteza minima.

DSCN5005 DSCN5013

Pentru galusti, se freaca untul cu o lingura de gris pana devine crema, apoi se adauga ouale si restul de gris, sare dupa gust.Compozitia pentru galusti trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.

DSCN5007 DSCN5008

Apoi se ia cu o lingura, nu prea mare, din aceasta compozitie si se introduce in supa pasata, care se pune pe foc redus la minim. Se lasa galustile sa fiarba cam 20 de minute, se potriveste de sare si se orneaza cu patrunjel si o lingurita de smantana.
Cand o pregatiti?

DSCN5011
3 Suisses - VIP

Leave a comment